vintage stoel

3 tips voor het kopen van een vintage stoel

Wil je een hele kamer inrichten met vintage meubilair of wil je je moderne meubelen met antiek combineren? Dan kan het heel leuk zijn om een vintage stoel te kopen. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een vintage stoel? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

  1. Controleer de vintage stoel goed
vintage stoel

Als je een leuke vintage stoel hebt gevonden, is het belangrijk om deze stoel eerst goed te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Vaak is de stoel gebruikt en hij kan dus beschadigd zijn. Ook heb je hier niet altijd garantie op. Test daarom of de stoel lekker zit en controleer de veren. Kijk ook of de bekleding nog helemaal intact is en of er geen krassen op de stoel zitten. Is de vintage stoel beschadigd? Dan kun je hem natuurlijk alsnog aanschaffen, maar je weet dan wel of het de prijs waar dis.

  1. Bereken de kosten van een opknapbeurt
vintage stoel

Is de vintage stoel beschadigd of wil je hem graag opnieuw laten bekleden? Dan moet je er rekening mee houden dat hier ook kosten komen kijken. Bereken daarom wat ongeveer de kosten van een opknapbeurt zijn en tel dit bij de prijs van de stoel op. Zo weet je hoeveel je hier in totaal aan kwijt zult zijn.

  1. Neem een kenner mee

Wil je zeker weten dat je een vintage stoel koopt en heb je hier zelf niet veel verstand van? Neem dan een kenner mee!