accountant

Aparte gewaarwordingen in de trein

Ik zat laatst in de trein te werken in mijn boekhoudprogramma. Ik zat er helemaal in en was heel even de wereld om mij heen vergeten. Ik was even helemaal vergeten dat er ook nog andere mensen bestonden of dat er uberhaupt meer bestond dan alleen ik en mijn boekhoudprogramma. Waar anderen de boekhouding de irritantste bezigheid vinden om te doen haal ik er vrij veel plezier uit. Op een gegeven moment keek ik op van mijn laptop en zag ik dat de hele coupé zat te huilen terwijl ik lachend mijn boekhouding aan het doen was. Vanaf dit moment ben ik bewuster met de trein gaan reizen.

Tegenstellingen

Ik kwam erachter dat er heel veel tegenstellingen plaatsvinden in de trein. De een zit namelijk een romantisch boek te lezen terwijl de persoon ernaast een horrorfilm zit te kijken. Ook situaties waarbij mensen onderweg zijn naar een begravenis of mensen die op kraambezoek gaan komen vaker voor. Omdat de trein een openbare ruimte is waar iedereen gebruik van maakt, word je ook constant met het leven van een ander geconfronteerd. Terwijl ik bezig ben in mijn boekhoudprogramma ZZP zit er iemand naast mij die zijn boekhouding al een hele tijd probeert uit te stellen en zich alleen maar ongelukkig voelt omdat ik er wel mee bezig ben.

Nieuwe contacten

De trein is ook de perfecte plek om nieuwe sociale contacten op te doen. Je zit een tijdje naast of tegenover iemand die ook onderweg is. Wie weet raak je aan de praat en kom je erachter dat je onderweg bent naar de zelfde plek of dezelfde interesses deelt met de ander. Dit is een hele laagdrempelige manier om contact te maken. Als het tegenvalt hoef je elkaar waarschijnlijk nooit meer te zien en als het meevalt kun je contacten uitwisselen en heb je er wellicht een nieuwe vriend bij.