Adembescherming producten

Deze producten zijn onmisbaar op de werkvloer

In bepaalde gevallen is het nodig om voor de best mogelijk bescherming te kiezen. Vooral als er gezondheidsrisico’s zijn op de werkvloer heb je hiervoor de juiste veiligheidsproducten nodig. De adembescherming producten van G4S Safety Solutions gebruik je in allerlei situaties. Het gaat hierbij om ademluchttoestellen, gasmaskers, longautomaten, vluchtsets, ademluchtcilinders en alle bijbehorende accessoires. Deze bescherming kun je goed gebruiken bij werkzaamheden in giftige stoffen of afgesloten ruimtes waar gas gedetecteerd is. Door te kiezen voor bescherming van topmerken ben je verzekerd van een veilig werkomgeving met minder risico’s.

Adembescherming producten: het assortiment

De ademluchttoestellen worden ingezet in situaties waarbij er niet op een normale manier geademd kan worden. Dit is het geval wanneer er sprake is van rook of andere schadelijke gassen: brandweren maken ook gebruik van deze ademluchttoestellen. Ook biedt G4S Safety Solutions diverse gasmaskers aan voor verschillende werkomstandigheden. Zo is een volgelaatsmasker een veelgebruikt ontwerp voor industriële werkzaamheden. Het grote voordeel is dat er geen apart spreekmembraan nodig is omdat de stemoverdracht via het uitademventiel plaatsvindt. Er zijn ook halfgelaatsmaskers. Deze past zich aan het gezicht van de drager aan en heeft dus een fijn draagcomfort. Dit is prettig wanneer het masker lange tijd gedragen moet worden.

Er zijn ook werkzaamheden waarbij plotseling gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In dit geval zijn vluchtsets een onmisbaar product op de werkvloer. Deze complete sets bestaan uit masker en ademhalingsapparatuur die direct gebruikt kunnen worden. Bij het vrijkomen van rook of andere giftige stoffen kan deze set gelijk toegepast worden. Verder zijn er nog tal van handige accessoires die je kunt aanschaffen voor in gevaarlijke situaties. Het is belangrijk om de juiste adembescherming producten te hebben voor werkzaamheden in afgesloten ruimtes of plekken met een gezondheidsrisico. Zo ben je altijd goed voorbereid en loop je minder risico.