Veiligheidstrainingen aan de hand van G4S Training & Safety

Als bedrijf ben je verantwoordelijk voor de mensen die in jouw pand rondlopen. Van het vaste personeel tot en met de stagiairs, van de directie tot en met de receptie en ook van klanten en bezoekers. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf met een enorm pand deze veiligheid kunt garanderen? Hiervoor heb je de G4S Training & Safety cursussen. Door G4S Training & Safety leren je medewerkers wat ze moeten doen in het geval van een noodsituatie en wat er allemaal verholpen kan worden om het risico op gevaar voor zo goed als mogelijk in te kunnen dammen.

G4S Training & Safety biedt trainingen en cursussen aan voor iedereen in het bedrijfsleven, van welke arbeidshoogte dan ook. Je kunt hier trainingen volgen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV), Eerste Hulp (EHBO) en meer gespecialiseerde trainingen die gaan over specifieke situaties die zich kunnen voordoen op de werkvloer, zoals een uitslaande brand.

Risico Inventarisatie & Evaluatie

De veiligheidstraining van G4S Training & Safety zijn officieel erkend en eenvoudig te volgen. De trainingen zijn gebaseerd op de Risico Inventarisatie & Evaluatie, meestal afgekort tot RI&E, die ervoor zorgt dat je als ondernemer een goed plan van aanpak kan opstellen voor als er een gevaarlijke situatie in je bedrijfspand dreigt te ontstaan. Met de RI&E manier kun je eenvoudig in kaart brengen op welke plaatsen in het pand het risico op gevaarlijke situaties het grootst is. Denk hierbij aan plaatsen waar je snel zou kunnen vallen of waar er gezondheidsrisico’s opspelen vanwege het werken met chemische stoffen. Met G4S Training & Safety leer je de manier van Risico Inventarisatie & Evaluatie te gebruiken op je werkvloer, zodat je de risico’s op het gebied van de gezondheid van je medewerkers zo goed mogelijk kunt vermijden.

De Risico Inventarisatie & Evaluatie is sinds 1994 verplicht voor alle werkgevers. Bij G4S Training & Safety leer je hoe je deze manier inzet om ervoor te zorgen dat je werknemers zo min mogelijk risico lopen om problemen met hun gezondheid te krijgen en deze medewerkers niet vervangen of vergoed hoeven te worden.