kirat calibratie service

Laat je kalibratie uitvoeren bij Kirat

Gebruikt u meetinstrumenten op basis van voltage, stroomsterkte, weerstand, druk of temperatuur en zijn deze instrumenten onnauwkeurig? Laat dan een kalibratie uitvoeren door Kirat Kalibratie Service.

meetinstrumenten

Oscilloscoop

Wij zijn een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houd met prototype ontwikkeling en wij maken extreem veel gebruik van meetinstrumenten. Wat wij heel veel gebruiken zijn bijvoorbeeld oscilloscopen, en multimeters voor het vastleggen van voltages, ampèrages en waardes van weerstanden binnen een elektronisch circuit op een PCB bord. Wat ons de laatste tijd veel opviel was dat er vanaf bepaalde werkbanken veel PCB’s terug kwamen die uiteindelijk doorbranden. Geen idee waar het aan zou liggen. De waardes van het PCB bord waren allemaal in orde, volgens de meters op die werkbank. Vervolgens hebben de borden eens laten uitmeten bij een andere werkbank. En toen kwam het probleem naar boven. De oscilloscoop gaf valse waardes weer.

kalibratie

Kalibreren of vervangen?

Het vervangen van een oscilloscoop is een vrij grote uitgave. Dus we zijn eens gaan zoeken naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kalibreren van meetinstrumenten. Ik ben dus gaan zoeken op het internet met de zoekterm: kalibratie meetinstrumenten. Zo kwamen we in contact met Kirat Kalibratie Service (KKS)in Dordrecht. Ik las dat KKS gespecialiseerd was in het kalibreren van meetinstrumenten en ik heb meteen contact met ze gezocht. Het was mogelijk om de oscilloscoop bij hun op nieuw te laten kalibreren. Een paar dagen later heb ik hem weer op mogen halen bij ze. En de oscilloscoop meet weer als een nieuwe! En dat voor een fractie van de prijs voor een nieuwe! Voortaan stuur ik al onze meetinstrumenten naar Kirat voor een zeer nauwkeurige kalibratie.

nauwkeurig