software-licenties

Wat was mijn eerste baan?

Mijn allereerste baantje was in een cafeetje net buiten de stad. Ik was 15 en begon in de spoel, waar ik de borden en glazen afwaste. Desalniettemin voelde ik me helemaal deel van het team. Ik was toegevoegd aan de Planningssoftware, waar ik het rooster en de activiteiten kon inzien. Zo wist ik wanneer er grote groepen zouden komen en met wie ik zou werken. Ik vond het team heel aardig en dus ging ik over het algemeen met plezier naar werk. Het cafeetje was een beetje ver weg van mijn huis, maar ik fietste zo’n 35 minuten heen en weer omdat ik graag specifiek daar wou werken.

Hoe begon mijn werk?

Ik kwam dus meestal met de fiets naar werk en moest rond 10 of 9 uur ‘s ochtends beginnen. De verantwoordelijke voor de dag was dan vaak al aanwezig en dan maakte hij of zij een kop koffie voor me terwijl ik me in klokte via de Urenregistratie software. Dan kon ik aan de slag. De spoel moest meestal werden klaargezet en opgewarmd, voordat het druk werd. Soms moest ik nog wat schone dingen van de vorige dag terugzetten in de kasten, zodat de mensen voor in de zaak genoeg schaaltjes en mokjes hadden voor de koffiegangers die langskwamen. Daarna waste ik de hele dag af!

Verder groeien in het cafe

Nadat ik daar een half jaar gewerkt had, mocht ik steeds wat meer voor in de zaak bijspringen. Ik mocht dan uitserveren, bestellingen opnemen en uiteindelijk zelf koffie maken. Het is me nog nooit gelukt om zo’n prachtige latte art te maken maar ik maakte wel heerlijke koffie, als ik zit zelf mag zeggen. Ik vond het ook echt leuk om te doen en om te proberen zo min mogelijk belletjes in de melkschuim te krijgen. Ook het contact met klanten vond ik erg leuk. Zo vond ik naarmate ik verder groeide in het cafe, mijn werk steeds leuker worden!