internet marketing bureau utrecht

Hoger in Google? Zo doe je dat!

Om hoger in Google te komen heb je niet per se een internet marketing bureau Utrecht nodig. Je kunt veel ook al zelf doen! Maar hoe zorg je er nu voor dat je hoger in Google komt? In dit artikel vind je enkele handige tips.

Maak teksten van hoge kwaliteit

internet marketing bureau utrecht

De hoeveelheid content op je site is van belang, aangezien je met meer content op meer zoektermen vindbaar vindt. De kwaliteit van deze content is echter nog belangrijker. Tegenwoordig kijkt Google ook naar de lengte van de teksten en de tijd die bezoekers op de pagina besteden. Zorg er daarom voor dat je teksten lang zijn en veel waarde bieden.

Voeg meta data toe

Meta data is geen directe ranking factor van Google, maar indirect telt het wel mee voor jouw positie in de zoekmachines. Als je een aantrekkelijke meta title en meta description hebt geschreven, zullen meer gebruikers op jouw snippet klikken. Dit levert je sowieso al meer bezoekers op. Daarnaast meet Google ook het aantal klikken . Wordt er veel op jouw zoekresultaat geklikt? Dan komt deze pagina hoger in de zoekmachine te staan.

internet marketing bureau utrecht

Zorg voor kwalitatieve en relevante links

Linkbuilding blijft nog steeds belangrijk, maar het draait steeds minder om de kwantiteit. Google kijkt nu veel meer naar de kwaliteit en de relevantie van je backlinks. Zorg dus voor goede backlinks van relevante websites met een hoge autoriteit.