Ethical hackers

Ethical hackers inzetten voor een betere beveiliging van je netwerk

Door voor de hulp van zogenaamde ethical hackers te kiezen, kunt u de beveiliging van uw organisatie verbeteren. Dit type hacker kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Zo kan er onder meer gekeken worden naar de veiligheid van uw bedrijfspand! Hoe makkelijk is het om het toegangssysteem van dit pand te kraken? Op welke manier kan de beveiliging van een pand ontlopen worden? Enzovoorts. Eenmaal binnen kan een kwaadwillend persoon voor veel meer schade aan uw organisatie zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de schade, die aan een netwerk kan worden aangericht. Wanneer een hacker toegang tot het netwerk krijgt, kunnen apparaten op afstand bediend worden. Iets wat u wilt voorkomen!

Systeem

Mogelijkheden bij de inzet van ethical hackers

In de inleiding van dit artikel werden al twee situaties geschetst, waarbij de inzet van ethical hackers zinvol kan zijn. Naast de beveiliging van uw pand als geheel en uw netwerk, kan een ethical hacker kijken naar de veiligheid van de applicaties die binnen uw organisatie gebruikt worden. Zijn deze applicaties veilig? Zijn ze voorzien van de laatste updates? Enzovoorts. Ook de ingerichte procedures en bijvoorbeeld de manier waarop u momenteel denkt te voldoen aan de AVG wet kunnen doorgelicht worden. Door gebreken op te laten sporen, kunt u deze verhelpen voordat ze misbruikt worden.

IT

Advies van ethical hackers vragen

Nadat de ethical hackers uw organisatie hebben doorgelicht, kunnen ze u helpen bij het dichten van de beveiligingslekken. Door te kijken hoe een ethical hacker bij u binnen is gekomen, wordt het makkelijker om voor kwaadwillende hackers een spreekwoordelijk slot op de deur aan te brengen. Doordat dit niet eenvoudig is in veel gevallen, kan het advies van een ethical hacker wenselijk zijn. Er zijn verschillende partijen te vinden, die u de hulp van ethical hackers aanbieden. Eén daarvan is Seccure, waarbij je meer informatie vindt op hun website.