De handigere locker

Iedereen heeft wel kostbare items die ze overal met zich meebrengen. Denk maar aan portemonnees vol met belangrijke pasjes, peperdure horloges met goud, of gloednieuwe mobiele telefoons. Als je zulke items bij je hebt bij een bepaalde activiteit is het fijn om een kluisje beschikbaar te hebben om alles in op te bergen, zonder dat iemand erbij kan. Een locker met een cijferslot is daarvoor ideaal.

Cijferslot en geen sleutel?

Waarschijnlijk heeft iedereen die deze tekst lees wel eens een sleuteltje van een kluisje kwijtgeraakt. Het is geen ramp, maar vaak wel heel erg balen aangezien je een hele hoop mensen langs moet voordat je je kluisje open hebt. Daarom is een kluisje met een cijferslot dé oplossing voor dit probleem: er is geen sleutel die je kwijt kan raken. Bij een cijferslot hoef je alleen maar een code te bedenken die je geheim moet houden waarmee je je slot openmaakt.

Helaas heeft een locker met cijferslot ook nadelen. De mens is namelijk erg voorspelbaar, wat ervoor zorgt dat de mensen snel voor de hand liggende codes bedenken, of ze per ongeluk delen met mensen die er verkeerde intenties mee hebben. Daarnaast is een cijferslot een stuk makkelijker te kraken dan een slot met een sleutel.

Waar zie je deze lockers?

Door het constante kwijtraken van sleuteltjes zie je steeds meer lockers met cijferslot. Deze zie je steeds meer op scholen en universiteiten. Jongeren zijn over het algemeen namelijk warriger dan volwassenen, waardoor het kwijtraken van spullen bij jongeren meer voorkomt dan bij volwassenen. Een cijferslot is daarom een beter idee. Daarnaast zie je ook steeds meer van dit soort lockers in zwembaden en sportscholen. Vooral bij zwembaden is dit zeker geen slecht idee, aangezien de sleuteltjes die vaak aan armbandjes aan de polsen van bezoekers zitten, regelmatig worden kwijtgeraakt in het zwembad. Deze sleutels zijn in het water bijna nooit terug te vinden, wat het cijferslot een fantastische oplossing maakt!