Lex Lawyers

Onterecht rijbewijs ingevorderd, wat nu?

Het kan weleens voorkomen dat je net iets te hard rijdt op een stuk snelweg waar de politie ook op patrouille is. Je had haast en je rijdt bijna te hard. Toch stopt de politie je en voor de zekerheid meten ze ook of je wat alcohol op hebt. Jij bent net van huis vertrokken en je hebt je mond net gespoeld met mondwater. Hier zit een beetje alcohol in en onterecht concludeert de politie dat je alcohol hebt gedronken. Helaas kan je er niks tegenin brengen. De politie vordert je rijbewijs in. Dit heeft grote gevolgen, want dit kan ook op je strafblad komen. Je moet dus snel in actie komen om de conclusie rijbewijs ingevorderd alcohol terug te draaien.

Wie kan je helpen

Er zijn speciale juristenbureaus die je kunnen helpen om een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank. Zij zijn juristen en weten dus precies hoe zoiets te werk gaat. Hierdoor begrijpen ze wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat jouw rijbewijs niet ingevorderd wordt en zodat je geen strafblad krijgt. Het krijgen van een strafblad kan in de toekomst gevolgen hebben voor het aanvragen van een VOG. Zonder VOG kan je sommige banen niet uitoefenen, ook al is het je droombaan. Lang wachten op het proces van de rechtbank is niet slim en de juristen zorgen ervoor dat je snel weer je rijbewijs terug krijgt.

Andere reden van invordering

Een andere reden waarom je rijbewijs ingevorderd kan worden is door te snel rijden. Is jouw rijbewijs ingevorderd snelheid onterecht? Ook dan kunnen juristen jou helpen. Het kan namelijk zo zijn dat je net op het moment dat de politie de snelheid meette, een andere auto inhaalde en daarvoor te hard reed. Daarvoor en daarna reed je gewoon de maximumsnelheid, maar de politie kijkt alleen naar de meting die zij hebben gedaan. Door contact op te nemen met gespecialiseerde juristen, kan je de nuance aanbrengen in de zaak en ervoor zorgen dat je rijbewijs niet wordt ingevorderd.