Een korte vergelijking van Volvo’s

De Volvo is een Zweeds automerk voor het eerst opgericht in 1926. In de afgelopen 12 jaar heeft Volvo meer dan 6 miljoen auto’s verkocht, dat getal is natuurlijk nog veel groter als we kijken naar de bijna 100 jaar dat het bedrijf al bestaat. Het eerste model Volvo was de ÖV4, gebouwd in 1927. Deze auto had een topsnelheid van 90 km/uur en was een model met open dak, wat niet echt beviel in het koude Zweedse klimaat. Een van de nieuwste auto’s is de Volvo C40 recharge. Dit model is elektrisch en wordt veel aangeboden als lease auto. Een Volvo C40 recharge lease is een voordelige keuze door het maandelijkse termijnbedrag.

Het leasen van elektrische auto’s wordt steeds populairder

Zoals eerder al gezegd, het leasen van een auto wordt een steeds fijnere keuze vanwege de stijgende prijzen van de auto zelf. Het kleine vaste maandelijkse bedrag is voor veel mensen beter te doen dan in een keer een grote som geld neerleggen. Een Volvo C40 recharge lease is ook beter voor het milieu dan een standaard auto leasen, zeker omdat het bedrijf zich hier ook op richt tijdens de ontwikkeling van hun auto’s. Met het verminderde ecologische impact en de goedkopere prijs is de C40 recharge dus een slimme keus voor zelfstandige ondernemers en werkgevers.

De grootste rivalen van Volvo

De Volvo is echter zeker niet het meest verkochte elektrische merk auto. In 2021 stond de Volvo XC40 op de 9e plek, achter auto’s zoals de Kia e-Niro of de Tesla model 3. Dit jaar is daar nog niet veel over te zeggen, maar de nieuwe modellen zien er zeker mooi uit. Of de Volvo door de lijst heen stijgt en het op kan nemen tegen de concurrentie is nog niet zeker, maar het bedrijf lijkt het zeker te proberen.