Waar moet ik op letten bij nieuwe velgen?

Ga altijd voor originele velgen

We zien het maar al te vaak gebeuren: mensen die kiezen voor imitatie varianten en vervolgens enorm spijt krijgen van hun aankoop. Tegenwoordig is het ontzettend gemakkelijk om imitatie onderdelen online te kopen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor imitatie velgen. Dit is immers een handige manier om extra geld te besparen op het onderhoud van je auto, nietwaar?

De ervaring leert ons echter dat imitatie niet altijd even goed is. De prijzen zijn dan wel stukken lager, maar dat heeft ook een duidelijke reden. Zo is het lak van de velgen van veel lagere kwaliteit. Hierdoor treden er snel beschadigingen op en gaat de laklaag splinteren. Hierdoor geniet je alsnog niet van de uitstraling waar je naar zocht. Sterker nog: na enkele ritten zien je velgen er net zo uit als de oude velgen die je pas hebt weggegooid. Hartstikke zonde natuurlijk en zo creëer je alleen maar extra en onnodige kosten. Met Mini velgen, velgen voor de BMW of Citroën weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit, uitstraling en een lange levensduur. De aanschafkosten verdien je op de lange termijn vanzelf weer terug.

Lees de recensies van de verschillende webshops

Wil je velgen online bestellen? Dan is het belangrijk om eerst de recensies van de webshop goed door te lezen. Deze vertellen je veel over de klantvriendelijkheid van de shop en de kwaliteit van de geleverde producten. Tegenwoordig gebeurt vrijwel alles online en dat gaat meestal ook goed. Het kan echter ook voorkomen dat er sprake is van misleiding. Door de reviews van verschillende webshops naast elkaar te leggen, voorkom je nare verrassingen en weet je zeker dat je kunt genieten van kwalitatieve producten en een goed klantencontact als er iets misgaat tijdens de bestelling.

Bekijk het assortiment zorgvuldig

Het aanbod van velgen is ontzettend divers. Je vindt talloze verschillende maten, stijlen en materialen. Vaak geef je je auto een totale make-over met jouw keuze voor een nieuwe velg. Het is dan ook belangrijk dat je hier de nodige aandacht aan besteedt. Doe ook research naar de verschillende voor- en nadelen van bepaalde materialen. Hou hierbij niet alleen rekening met jouw persoonlijke voorkeur, maar ga ook uit van de voordelen voor jouw auto. Ook in originele velgen is er een breed assortiment te vinden. Je doet er goed aan om het assortiment eens op je gemak te bekijken. Hoge spoed is zelden goed.