Xbrl service

Financiële instellingen kunnen goed gebruik maken van xbrl service. Deze service kan verschillende vormen aannemen afhankelijk van wat de financiële instelling nodig heeft.

Integreren

Een xbrl service kan helpen bij het integreren van xbrl in bestaande systemen. Hier heeft het financiële instelling zelf geen omkijken meer naar. Bij het integreren proces hoort ook een aantal korte cursussen. Dit is natuurlijk optioneel afhankelijk van de wensen van de klant. Het is wel aan te raden want tijdens deze cursussen leren de werknemers omgaan met xbrl. Het zijn vaak korte cursussen van een uurtje verspreid over het week.

Conversie

Een andere dienst dat een xbrl service kan leveren in conversie. Veel financiële instellingen maken namelijk gebruik van Excel voor het opstellen van rapporten. Hier werken ze vaak al jaren mee en vinden het fijn om dit te blijven doen. Dit is dan ook geen probleem want een xbrl service kan Excel bestanden omzetten naar xbrl. Indien de klant het fijner vind kan de conversie software ook geleverd worden. Zo kunnen de financiële instellingen zelf Excel bestanden converteren naar xbrl bestanden.

Wil je meer leren over xbrl service en de veranderingen dat xbrl gaat brengen? Bezoek dan de volgende websites voor meer informatie.