finqle_factoring_detail

De voordelen van factoring

finqle_factuur_indienenEr zijn verschillende manieren waarop factoring kan worden gedaan. In de meeste gevallen is het zo dat het concept hetzelfde blijft. Het concept houdt in dat het debiteuren beheer door een extern bedrijf wordt gedaan. Een extern bedrijf koopt als het ware de factuur van een ander bedrijf en betaald deze. Van het gefactureerde bedrag gaat een factoring fee, maar dit is vaak een klein percentage.

Voordelen

Met dit concept wordt ervoor gezorgd dat zelfstandig ondernemers en freelancers meer zekerheid krijgen. Ook als MKB kan dit een hele handige manier zijn om het debiteuren beheer te doen. Als bedrijf ben je namelijk niet verplicht om alle facturen door dit bedrijf te laten doen, maar je kan zelf selecteren welke facturen je wel of niet wilt uitbesteden.

Zelf ben ik ook zelfstandig ondernemer en daar zitten natuurlijk veel risico’s aan vast. Als geen ander weet ik hoe vervelend het is om te blijven wachten op je geld of om helemaal niet betaald te worden. De factoring fee is daar niks bij en daarom heb ik zelf al meerdere malen gekozen voor de dienst factoring.

finqle-logoDeze dienst heb ik afgenomen bij Finqle. Al van meerdere bedrijven heb ik de factoring dienst gebruikt, maar die van Finqle is veruit het snelst en voordeligst. Het bedrijf heeft mij al meerder malen uit de brand geholpen en dat is natuurlijk heel erg fijn.

Tot nu toe is elke factuur aangenomen door het bedrijf. Daarom maak ik steeds weer gebruik van de diensten van Finqle. Eigenlijk raad ik de meeste ondernemers factoring aan, omdat dit meer zekerheid bied!