Een professionele website laten maken in Haarlem

Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland en sommigen zeggen zelfs de hoofdstad van de creatievelingen. En wat is er nou creatiever dan websites bouwen? Best veel eigenlijk, maar toch is een zekere mate van creativiteit en technische kennis nodig voor het bouwen van een website. Helemaal in deze tijd waarin er zó ontzettend veel bedrijven zijn. Je wilt het misschien niet horen; maar je bedrijf is waarschijnlijk niet zo uniek als je zelf denkt. Des te meer reden om een website laten maken in Haarlem, eentje die je bedrijf onderscheid van alle andere saaie websites. Alle voordelen van een website laten maken in Haarlem vind je hier. Ook worden een paar nadelen besproken, maar die zijn er simpelweg niet zoveel.

De voordelen van een website laten maken in Haarlem

Het grootste voordeel van een website laten maken in Haarlem is natuurlijk dat je het niet zelf hoeft te doen. Je bent niet voor niets geen website designer; je kunt het waarschijnlijk zelf niet zo goed. Daarnaast kost het erg veel tijd en energie, en daarmee ook geld. Tijd, energie en geld die/dat je beter in het opbouwen van de rest van je bedrijf had kunnen stoppen.

Als tweede voordeel is er een hoogstwaarschijnlijk stijgend conversiepercentage. Conversie is eigenlijk het percentage bezoekers aan je website dat een gewenst doel (een conversie) voltooid op het totale aantal bezoekers. Een hoog conversiepercentage is een indicatie van succesvolle marketing en webdesign. Het betekent dat mensen willen wat je aanbiedt, en dat ze het gemakkelijk kunnen krijgen! Een goed webdesign kun je gewoon makkelijker bereiken wanneer je als bedrijf je website laten maken in Haarlem. Mensen vertrouwen bij een goede website je bedrijf eerder en dit resulteert in een hoger conversiepercentage en daarmee vaak je omzet. Zie het als een investering; je verdient het later dubbel en dwars terug.

Een professionele website is makkelijker in gebruik

Als derde is een website laten maken in Haarlem makkelijker voor jezelf. Je website draait hoogstwaarschijnlijk op WordPress. WordPress plugins en thema’s krijgen redelijk vaak updates. Denk hierbij aan updates die veiligheidslekken dichten, je wilt natuurlijk niet gehackt worden. Dit kan je webdesigner ook allemaal regelen en beheren. Daarnaast kan een website designer ook vaak SEO doen (zoekmachineoptimalisatie) en je website monitoren. Zo zie je precies wat het effect is van bepaalde dingen, en dit eventueel laten aanpassen. Omdat er soms dus nog aanpassingen nodig zijn doe je er verstandig aan om altijd wat geld over te houden om dit ook te laten doen.

Zijn er ook nadelen?

Het enige nadeel dat je wellicht kunt bedenken bij een website laten maken in Haarlem is de prijs. Websites maken is een vak apart en hier betaal je ook voor. Kies daarom iemand die je in het echt kunt spreken, voldoet aan je eisen wat betreft kwaliteit en mogelijkheden en daarbij ook nog eens een goede portefeuille aan eerdere opdrachten heeft. Je hoeft natuurlijk geen ton uit te geven aan het laten bouwen van een website, maar verstandig met je geld omgaan heeft nog nooit iemand betreurd. Ook als je al een website hebt kan hulp van specialisten lonen, denk bijvoorbeeld aan linkbuilding.