Kies als ZZPer de auto die bij je past

Tip: Financial Lease ZZPAls ZZP’er heb je natuurlijk ook een vervoermiddel nodig, of dit nu een personenauto of bedrijfswagen is. De aanschaf van een wagen kan je aardig wat kosten en het is dan ook verstandig om een auto te leasen. Een goede manier om dit als ZZP’er te doen is financial leasen.

Wat houdt Financial Lease in?

Als je een wagen wilt leasen als ZZP’er, kan dat op verschillende manieren. Bij financial leasen word je economisch gezien eigenaar van de auto. Je wordt zelf mobiel maar dat gaat niet ten koste van de liquiditeit van je bedrijf omdat je voor het leasen van de auto niet je eigen werkkapitaal hoeft aan te spreken.

Economisch eigenaar

Omdat je economisch gezien als eigenaar van het voertuig beschouwd wordt, betaal je zelf voor het onderhoud en de verzekering. Belastingtechnisch kan deze manier van leasen je juist weer voordelen opleveren. Je betaalt bij de aflevering van de auto btw, maar deze kun je op de balans van je bedrijf zetten. Bij de eerste belastingaangifte na de aanschaf kun je de btw die je betaald hebt weer terugvorderen.

Grote keuze

Bij Financial Lease ZZP heb je een ruime keuze aan zeer diverse auto’s, zodat je er altijd wel eentje kunt vinden die bij je past. Op de website kun je een keuze maken uit auto’s voor uiteenlopende doeleinden en ook laten berekenen wat je dit gaat kosten. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag voor de leasewagen en komt nooit voor verrassingen te staan, omdat van tevoren bepaald wordt hoeveel dit is.