Dwarslaesie

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg. Zenuwen kunnen hun prikkels dan niet verder door de wervelkolom naar beneden doorgeven. Hierdoor raak je vanaf de plaats van beschadiging verlamd (geheel of gedeeltelijk).

Ik heb sinds een jaar een incomplete lage dwarslaesie door een ernstig auto ongeluk. Dit houdt in dat mijn ruggenmerg gedeeltelijk is beschadigd, maar dat ik bepaalde functies nog wel kan gebruiken. Na vier maanden in het ziekenhuis gelegen te hebben mocht ik naar huis. Ik kan helaas mijn benen niet meer gebruiken en ben daarom afhankelijk van een rolstoel. Gelukkig kan ik mijn armen en handen nog wel volledig gebruiken. Dit was in het begin ook nog even afwachten, maar dankzij goede revalidatiezorg zijn mijn handen en armen helemaal in orde.WheelchairSeatingNTSB

Het ongeluk heeft mij lichamelijk maar ook psychisch enorm veel klachten bezorgd. Dankzij intensieve revalidatie ben ik lichamelijk gelukkig al veel sterker geworden, maar dat ik nooit meer kan lopen is natuurlijk erg zwaar. Voor mijn psychische klachten loop ik bij een psycholoog. Hier kan ik wekelijks praten over wat er is gebeurd en welke veranderingen ik nu allemaal meemaak. Je hebt ineens zoveel beperkingen als je niet meer kunt lopen.

Letselschade advocaat Utrecht

Mijn man heeft al snel na het ongeluk een gespecialiseerde dwarslaesie letselschade advocaat ingeschakeld omdat de andere partij de veroorzaker van het ongeluk was. Al tijdens mijn revalidatieproces hebben de advocaat en mijn man intensief contact gehad en is een letselschadeprocedure van start gegaan. Op dit moment loopt de zaak nog, maar het ziet er positief uit voor mij. De kosten die ik maak sinds het ongeluk zijn ongelofelijk hoog. Denk hierbij aan revalidatie kosten, aanpassingen in het huis en de auto, een rolstoel en andere hulpmiddelen en geestelijke hulp van een psycholoog. De advocaat neemt onze zorgen uit handen en zal zoveel mogelijk schade verhalen bij de tegenpartij.