Verkoop binnendienst

Jezelf oriënteren op de functie verkoop binnendienst

Ben jij geïnteresseerd in de functie van verkoop binnendienst? Dan is het verstandig om jezelf goed te oriënteren en in te lezen wat er allemaal bij deze functie hoort. Zo vraag je je misschien af of er veel werk is en hoe het functieprofiel er ongeveer uitziet. Daarnaast is het ook verstandig om goed te kijken naar een opleiding die bij verkoop binnendienst past. Zo bereid je jezelf optimaal voor op het werkveld en ben je volledig ingelezen.

Verkoop binnendienst

Is er veel werk binnen dit vakgebied?

Als medewerker verkoop binnendienst is er meer werk dan je misschien verwacht. Zo zijn er in Nederland bijna 425.000 arbeidsplaatsen voor commerciële beroepen. Van deze arbeidsplaatsen zijn er 232.000 op MBO-niveau. In bijna iedere bedrijfssector komen er wel verkopers binnendienst voor. Bedrijven moeten namelijk commercieel handelen om voor te blijven bestaan. Daarom zal er altijd wel behoefte zijn aan een medewerker verkoop binnendienst. Dit is natuurlijk erg fijn om te weten als je besluit een opleiding te volgen tot verkoop binnendienst of een opleiding overweegt te volgen. Ook als je wilt doorgroeien zijn er bij deze functie meer dan genoeg mogelijkheden. Zo kun je naast verkoop binnendienst doorgroeien tot verkoopleider, accountmanager of commercieel medewerker buitendienst.

Het functieprofiel van verkoop binnendienst

Het functieprofiel van verkoop binnendienst is erg belangrijk binnen een bedrijf. Je bent namelijk de schakel tussen je collega’s, zowel op kantoor als tussen leveranciers en de klant. Het is daarom van groot belang dat je goed kunt communiceren. Binnen deze functie ligt de nadruk voornamelijk op het contact dat je met klanten hebt en op de administratieve werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. Zo ben je vaak het aanspreekpunt voor klanten. Dit kan face-to-face, telefonisch of per e-mail zijn.