De schaalbaarheid van Zilliqa

Bij de meeste blockchains is schaalbaarheid het grootste probleem. Het probleem is namelijk dat hoe meer mensen gebruik maken van de blockchain, hoe moeilijker het is om de connectie te leggen tussen de koper en verkoper. Waardoor het steeds langer gaat duren voordat transacties verwerkt gaan worden en resulteert in hogere transactiekosten.

Door gebruik te maken van de nieuwe technologie genaamd sharding, kan dit probleem opgelost worden. Waar het bij andere blockchains steeds langzamer gaat als er meer gebruikers bijkomen, gaat het bij Zilliqa juist steeds sneller hoe meer mensen erbij komen.

Sharding is het opdelen van grote databases in kleinere stukken. Deze kleinere stukken zijn makkelijker te onderhouden waardoor transacties snel blijven. Hoe meer minidatabases er bij komen hoe sneller het allemaal gaat. Ondanks dat het heel moeilijk is om dit voor elkaar te krijgen bij blockchaintechnologie, is het Zilliqa toch gelukt. Waardoor het project behoorlijk indrukwekkend is. De belangrijkste punten die je moet weten voordat je Zilliqa gaat kopen zijn dat hoe meer mensen gebruik maken van de blockhain hoe sneller het gaat worden.

Zilliqa is de snelste blockchain die er is op dit moment en zal steeds sneller worden. Ook zijn de energiekosten een heel stuk lager dan bij andere blockchains en zijn ze transparant en veilig om te gebruiken. Niet alleen maakt ZIL gebruik van sharding. Er worden ook andere functies toegevoegd die nog meer waarde kunnen geven aan het project zoals:

Consensus algoritme
Smart contracten
Gedecentraliseerde apps

Door deze functies toe te voegen worden transacties vrijwel direct verwerkt, blijft de transactietijd op zijn hoogst, helpt het mee aan nog betere schaalbaarheid. Dit maakt ZIL potentieel tot één van de beste blockchains die er zijn. Tot nu toe zijn dit de belangrijkste punten betreft ZIL, maar gezien de expertise in het team zouden we in de toekomst nog veel meer kunnen verwachten. Ook is het team nog steeds aan het uitbreiden en kunnen we van dit project nog veel goeds verwachten.

Koop Zilliqa bij Bitvavo