ClearPass

ClearPass maakt het beheer van uw netwerk makkelijker

Veel organisaties kiezen voor het gebruik van NAC, Network Access Control. ClearPass is veel meer dan een standaard NAC-oplossing! In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik van ClearPass, de mogelijkheden die het u biedt en de technologie waarop dit systeem gebaseerd. Voordat we hiermee beginnen is het belangrijk om te weten hoe een NAC werkt. Met een NAC is het op basis van rollen mogelijk, om bepaalde gebruikers of medewerkers toegang te geven tot onderdelen van een netwerk. Met ClearPass gaan de mogelijkheden van zo’n NAC veel verder! Zo is ClearPass ook geschikt voor de beleidscontrole, de rapportage en bijvoorbeeld het policy management van uw organisatie.

Systeem

Techniek achter NAC-oplossing ClearPass

RADIUS vormt de basis van NAC-oplossing ClearPass. Onder RADIUS verstaan we Remote Authentication Dial-In User Service, wat een bewezen technologie is voor het authentiseren van gebruikers. Wanneer een gebruiker niet bekend is, of wanneer het ingevoerde wachtwoord bijvoorbeeld niet klopt, zou een gebruiker geen toegang mogen krijgen tot het netwerk. Een NAC-oplossing draagt hieraan bij! In het bijzonder voor de toegang tot netwerk resources. Dankzij een ingebouwde certificaat authority wordt uw NAC-oplossing van een degelijke beveiliging voorzien bij ClearPass.

Netwerk

Voordelen van het gebruik van ClearPass

Er zijn verschillende redenen om voor het gebruik van ClearPass te kiezen, voor de gebruikersauthenticatie binnen uw netwerk. Een van deze redenen is het feit dat ClearPass zeer eenvoudig op- en af te schalen is. Zo kunt u uw NAC-oplossing mee laten groeien met de groei van uw organisatie. Daarbij is dit systeem heel eenvoudig binnen uw bestaande netwerk en applicatielandschap te implementeren. Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen en tevens van advies kunnen voorzien, over de precieze mogelijkheden die u als organisatie heeft. Bovenal zorgt ClearPass voor een goede beveiliging van uw netwerk, wat heden ten dage essentieel is!