Subtiel reclame maken als ondernemer

In Nederland zijn we over het algemeen niet al te dol op een overdreven manier reclame maken voor ons eigen bedrijf. Veel ondernemers lopen hier tegenaan. Want wanneer drijf je mensen weg en wanneer trek je mensen naar je bedrijf toe?

Het oprichten van een eigen bedrijf kost veel tijd en moeite. Je kan niet zomaar lukraak beginnen met het starten van een onderneming, hier is niet alleen tijd maar ook veel geld mee gemoeid. Om je bedrijf gelijk goed in de schijnwerpers te zetten kan je vrienden en familie uitnodigen voor de oprichting of opening van je bedrijf. Kijk ook of lokale kranten en nieuwswebsites geïnteresseerd zijn om wat te schrijven over deze feestelijke gelegenheid.

Naast deze nieuwsberichten kan je je kantoor ook voorzien van reclame. Ligt jouw kantoor of bedrijf aan een weg? Laat dan vlaggen bedrukken met je bedrijfslogo, bedrijfsnaam en misschien ook met je bedrijfsslogan. Hierdoor zien veel mensen dagelijks je reclame uitingen, en wanneer ze iets nodig hebben dat je verkoopt dan zullen ze sneller bij je langs komen. Immers, jouw bedrijfslogo en bedrijfsnaam is in hun geheugen geprent.

Daarnaast is het heel makkelijk om tegenwoordig reclame voor jezelf te maken op online kanalen. Sociale media is niet alleen handig om met vrienden en familie in contact te komen, maar ook om potentiële klanten binnen te halen. Vanwege het onbeperkte bereik is sociale media de plek om je bedrijf of kantoor in het zonnetje te zetten. Hier kan je niet alleen directe reclame maken, speciale aanbiedingen tonen maar ook je kennis van jouw specialisme delen.

Daarnaast is een website met goede uitgebreide informatie ook altijd een aanwinst. Consumenten kunnen je website kijken voordat ze een item kopen of je service afnemen. Op een goede website staat ook een ‘veel gestelde vragen’ sectie met daar vermeldt antwoorden op vragen die klanten kunnen hebben. Daarnaast is een ‘over ons’ pagina een manier om jou als ondernemer voor te stellen aan klanten. Je website wordt hierdoor persoonlijker waardoor klanten een groter vertrouwen in je website zullen hebben.

Ben jij op zoek naar items die je kan bedrukken met reclame? Kijk dan eens op de website van Maxilia!