Transformeer staal in unieke en functionele vormen voor jouw project met walsen staal.

Staal is ontzettend veelzijdig materiaal. Je kunt er mee lassen, snijden, boren, en vervormen. Vandaag verdiepen we ons in een specifieke vervormingstechniek: walsen van staal. Met deze techniek tover jij platen staal om tot indrukwekkende gebogen vormen. Of je nu bezig bent met een industrieel project of een creatief kunstwerk, walsen opent een wereld aan mogelijkheden.

Wat is walsen van staal eigenlijk?

Walsen is een techniek waarbij stalen platen door een of meerdere walsrollen worden gevoerd. Door druk uit te oefenen op de plaat, buigt deze permanent. De dikte van de plaat kan hierbij wel iets afnemen. Er bestaan verschillende walstechnieken, afhankelijk van de gewenste vorm. Wil je een cilindrische buis? Dan gebruik je een walsmachine met drie rollen. Voor hoekige profielen heb je juist een machine met meerdere walsrollen nodig. lumahengelo is een expert in staal walsen en kan je adviseren over de beste techniek voor jouw project.

Waarom walsen van staal?

Walsen biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere technieken om staal te vervormen. Hieronder vind je drie redenen om voor walsen te kiezen:

  • Nauwkeurige buigingen: met walsen kun je zeer nauwkeurige en gecontroleerde buigingen in het staal aanbrengen. Dit is ideaal voor toepassingen waar precisie cruciaal is.
  • Hoge productiesnelheid: walsen is een efficiënt proces, waarmee je snel grote hoeveelheden staal kunt vervormen. Dit maakt het ideaal voor massaproductie.
  • Gelijkmatige buiging: bij walsen wordt het staal over de gehele lengte gelijkmatig gebogen. Dit zorgt voor een strak en эстеtisch resultaat.

Waarom kiezen voor lumahengelo?

lumahengelo.nl is dé specialist in Oost-Nederland op het gebied van staalbewerking. Met jarenlange ervaring en een ultramodern machinepark, kan lumahengelo.nl al jouw wensen op het gebied van walsen waarmaken.

  • Breed scala aan mogelijkheden: lumahengelo.nl beschikt over een grote variëteit aan walsmachines, waarmee ze vrijwel elke gewenste vorm in staal kunnen creëren.
  • Vakkundig advies: de medewerkers van lumahengelo.nl denken graag met je mee. Zij adviseren je over de beste walstechniek voor jouw project en helpen je bij het bepalen van de juiste specificaties.
  • Snelle levering: lumahengelo.nl begrijpt dat jij je projecten op tijd op wilt leveren. Daarom zorgen zij voor een snelle productie en levering van het gewalst staal.

Klaar om jouw staal te walsen?

Met walsen van staal creëer jij unieke en functionele vormen voor jouw project. Of je nu een ervaren metaalbewerker bent of net begint, lumahengelo is de perfecte partner om jouw stalen ambities te realiseren. Neem vandaag nog contact op via lumahengelo.nl om de mogelijkheden te bespreken!