Stop uitdroging! Hydrateer nu!

Als een huid niet goed wordt gehydrateerd, dan kunnen er sneller fijne lijntjes ontstaan in de huid. Deze zijn dus gauw zichtbaar en laten ons dus ook ouder lijken. Zonde! Door onszelf vaak te hydrateren met behulp van natuurlijk gezichtsverzorging en drinken, wat natuurlijk ook hydratatie is, blijft de huid soepel en langer jong. Naast het gebruik van een skin care routine, is het erg belangrijk om de juiste skin care producten te gebruiken. Als je twijfelt welke producten bij jouw huid passen, dan kan je altijd advies vragen aan een schoonheidsspecialist of aan een verkoopmedewerker die gespecialiseerd is in de huid. Naast het verzorgen van de huid aan de buitenkant is het ook zeer belangrijk om de huid aan de binnenkant te verzorgen, denk eraan om voldoende te drinken op een dag. Minstens 1,5 liter water! Zo krijgt je huid namelijk ook hydratatie.

Wanneer kan je het beste je skin care routines uitvoeren?

Het wordt aangeraden om een skin care routine uit te voeren in de ochtend, zodat je huid de benodigde middelen heeft om de gehele dag door te komen. En een skin care routine in de avond uit te voeren, zodat de huid goed kan rusten en voldoende kan hydrateren tijdens de gehele nacht. Tijdens de gehele dag krijgt je huid te maken met verschillende soorten vuiligheid van buitenaf, deze moeten er natuurlijk aan het einde van de dag weer af gehaald worden. De natuurlijke gezichtsverzorging moet een zachte ingrediënten bevatten voor de huid, merk je dat je bijwerkingen krijgt, zoals een geïrriteerde huid, juist een vettere huid of meer puistjes, dan is het aan te raden om naar andere natuurlijke gezichtsverzorging te kijken. Dit kan bijvoorbeeld een andere dagcrème zijn van hetzelfde merk, maar van een andere lijn.

Doe normaal, doe het allemaal!

Tijdens het nemen van een heerlijke douche kan je vaak al meteen je gezicht reinigen, dit bespaart tijd en zo hoef je niet moeilijk te doen boven de wasbak. Wil je het gezicht scrubben? Dan is ook de douche een ideale plek om het te doen, want je gezicht is dan goed vochtig en ook hier kan je grondig de scrub eraf spoelen. Na het nemen van een ontspannende douche vergeten we vaak dat onze huid niet stopt bij ons gezicht. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig ook de rest van het lichaam te scrubben, zodat de dode huidcellen eraf gescrubd worden. Op ons gezicht smeren we een heerlijk hydraterend gezichtscrème, maar de rest van ons lichaam moet ook gehydrateerd blijven, vergeet daarom niet om je lichaam in te smeren met een goede bodylotion of een body Butter.