Allerlei soorten Boots

Laarzen: iedereen heeft er wel een paar van. Niet alleen iedere kledingkast van vrouwen ligt er vol mee, maar ook mannen hebben vaak meer laarzen dan ze denken. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten laarzen, in allerlei kleuren en maten. Daarom zijn hier de voornaamste laarzen op een rijtje gezet.

Boots

Onder de boots vallen vaak laarzen die om modieuze redenen worden gedragen. Zo heb je bijvoorbeeld moonboots: hele dikke laarzen tot halverwege het onderbeen die vaak gedragen werden in de jaren zeventig bij het skieën. Deze boots kwamen vaak voor in felle kleuren.

Daarnaast zijn er ook westernboots, ook wel cowboylaarzen genoemd, die al meer dan honderd jaar gedragen worden. Ze zijn vaak van leer, hebben een hakje en komen meestal tot iets onder de knie. Dit soort boots begint langzamerhand zijn plekje weer te veroveren in de mode. Steeds vaker zie je ze weer liggen in populaire vintage winkels en worden ze ook gepromoot in de nieuwe mode. Van deze westernboots zijn overigens ook laarzen afgeleid. Al jaren is het model laars in de mode dat ook een hak bevat en van leer is, maar als verschil heeft dat deze vaak tot net iets boven de enkel reikt. Je zou dit de bescheiden versie van de cowboy boots kunnen noemen.

Functionele laarzen

Naast modieuze laarzen, zijn er ook genoeg functionele laarzen. Deze zul je vaker terugvinden in de kledingkast van de gemiddelde man. Zo heb je als eerste natuurlijk de kaplaars, ofwel de regenlaars. Deze laars is vaak van rubber of een ander waterdicht materiaal gemaakt en reikt tot ongeveer de knie. Deze laarzen zijn vaak om buiten te werken in vochtige omgevingen en beschermen de broekspeipen van de eigenaar van de laars van nat worden. Daarnaast heb je ook legerlaarzen, of ook wel legerkistjes genoemd. Dit zijn stevige, vaak leren laarzen met een dikke zool en sterke veters, die een onverwoestbaar uiterlijk hebben. Natuurlijk wordt dit model veel gedragen in het leger, maar ook deze schoen heeft in de loop der jaren een plekje bemachtigd in de mode.